13.4.14

THE ART OF SPRING


A tavasz már csillagászatilag is megkezdődött, és az óraállításon is túl vagyunk. Múlt hétvégén hirtelen zöldellni kezdtek a fák is, a park pedig kezd ismét buja dzsungelre hasonlítani, ahogy a futásaim alatt észrevettem. A múlt heti 20 fokok után visszaestünk a 15-be, ami tapasztalataim szerint egészen július végéig fog tartani. A nyár itt általában egy hetes, már amennyiben szerencsénk van.
Április elejével véget értek a CT vendégszerepléseim és inkább lustálkodom és élvezem a napsütést, amennyiben van benne részünk. Egy maradék Bowlingos oldalam még készült Kaye Winiecki készletéből:

Kaye Winiecki - Strike

A héten Kata (Színdizájn) a FB-on bemutatott egy szuper oldalt: www.canva.com. Egy online kiadványszerkesztő tulajdonképpen. Van benne néhány képszerkesztő funkció és egész jó beépített filterek is, de leginkább kis képösszeállítások, poszterek, szórólapok elkészítéséhez ideális, sőt Facebook covert is lehet vele alkotni. A beépített választható elemek, hátterek és layoutok mind modernek és frissek - a kezdők is tudnak remekműveket alkotni vele. A képadatbázisa nagyrészt fizetős, de ez nem nagy probléma, mert feltölthetjük saját képeinket, vagy a FB profilunkból is hozzáadhatjuk, amit szeretnénk. Menthetünk vele képfájlként vagy pdf-ként, utóbbi például teljesen hasznos, ha mondjuk valami többoldalas prezit készítettünk. Nyilván nem PS, de ha például az ember épp nem az otthoni gépe előtt ül, de alkotni szeretne valami gyorsan, arra a Canva tökéletes. A poszt kezdeti montázsa is ezzel készült, illetve az alábbi kis szösszenet (mert újabban megint mániám Kalifornia):


Készült egy oldalam is heti kedvencekből:

DDE - Fave kit
Mindenkinek napsütéses szép vasárnapot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése