24.10.12

Daughter of smoke and bone - kihívás


Az SB.hu-n egy szuper alkalom kínálkozott az alkotáshoz az elmúlt napokban: a Kossuth Kiadóval közösen indítottak versenyt Laini Taylor: Füst és Csont leánya c. könyvéhez kapcsolódóan.
Sokat kellett gondolkodnom, hogyan és miből rakjam össze ezt az oldalt és nem azért, mert nem találtam ihletet a regényben. Sőt az utolsó száz oldalt nem bírtam elég gyorsan olvasni, annyira kíváncsi voltam, mi is a kapcsolat Madrigal és Karou között. De hiába jó a könyv, ha témát adnak meg a screppeléshez, valahogy mindig korlátok közé szorítottnak érzem magam.
Annak ellenére, hogy a cselekmény első része Prágában játszódik, mégsem alakult ki az a benyomás bennem, hogy a városnak különösebb szerepe lett volna a történetben. Szerintem bárhol játszódhatott volna. Inkább volt meghatározó a szeráfok és kimérák világa, azt éreztem a regény sajátjának.
Nekem mindenhol a  kettősség tűnt fel. Nemcsak a nagyobb mozzanatokban (Karou kettős élete, kimérák és szeráfok, való világ, odaát, jó és rossz) de a kisebb dolgokban is: a kívánságcsont két fele, a szárnyak duplasága, Karou szemtetoválása is dupla, a kettős Hold odaát. Ebből indultam ki az alkotáshoz.
Nem tűnik bonyolultnak, de azért két napig el voltam vele foglalva. Tegnap este állt össze végül az oldal, hosszas töprengés, fej-billentett szemlélés, megszámlálhatatlan ötlet felvillanása és elvetése és rengeteg átpakolt hozzávaló után. És egy biztos: az ecsetekről még sokat kell tanulnom.




1 megjegyzés:

  1. Nagyon vártam, hogy jössz-e valamivel, szeretem a látásmódodat. És nagyon tetszik az oldalad is, el is hiszem, hogy két napig el voltál vele foglalva. Gyönyörű lett!!!!!!

    VálaszTörlés